10 Σημαντικές συμβουλές εθιμοτυπίας για δώρα γάμου

0
10 Σημαντικές συμβουλές εθιμοτυπίας για δώρα γάμου

Καλοκαιρινή σεζόν „I do“ σημαίνει να σβήσετε τις ρυτίδες από το ντύσιμο των καλεσμένων του γάμου σας, ανταποκρινόμενοι σε προσκλήσεις αμέσως, και επιλέγοντας ένα δώρο για το ζευγάρι που θα αγαπούν για τα επόμενα χρόνια. Και παρόλο που κάθε γάμος είναι διαφορετικός και κάθε παντρεμένο ζευγάρι είναι μοναδικό, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε όταν επιλέγετε ένα δώρο.

Ακολουθούν 10 από τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με την εθιμοτυπία των γαμήλιων δώρων, μαζί με τις απαντήσεις που δόθηκαν από τρεις ειδικούς γάμου.

Πόσα πρέπει να ξοδέψετε;

Το μητρώο δίνει στους επισκέπτες μια γενική αίσθηση του τι ψάχνει το ζευγάρι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί υποχρεωτική λίστα των απαιτούμενων δώρων. Εάν είστε κοντά στο ζευγάρι και θέλετε να τους αποκτήσετε κάτι προσωπικό, μην αφήσετε ένα μητρώο να σας αποτρέψει από το να το κάνετε!

Ελέιν Σουάν

Ιδρυτής, Swann School of Protocol

Η Έλεϊν Σουάν στο κεφάλι

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι επισκέπτες πρέπει να τηρούν τους προϋπολογισμούς τους. Meg Critchell, ιδρύτρια του Σχεδιασμός εκδηλώσεων Meg Critchell στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ, προτείνει στους πελάτες της να εγγραφούν για μια σειρά αντικειμένων για να εξυπηρετήσουν προϋπολογισμούς διαφορετικού μεγέθους. „Κάποιος μπορεί να χρειαστεί ένα δώρο $60 ή ένα δώρο $600, οπότε βάλτε μερικά από αυτά επίσης“, λέει.

Το σωστό ποσό που θα ξοδέψετε εξαρτάται από τη σχέση σας με το ζευγάρι, λέει η Elaine Swann, ιδρύτρια του Swann School of Protocol στο Carlsbad της Καλιφόρνια. «Χρησιμοποιώ αυτό που ονομάζω «μέθοδος κρεμμυδιού». Εδώ είναι όπου όσο πιο κοντά στον πυρήνα του κρεμμυδιού – όσο πιο κοντά είναι το άτομο σε εσάς – τόσο περισσότερα ξοδεύετε για το δώρο.»

Ένας τρόπος να κάνετε ένα σημαντικό δώρο όταν ο προϋπολογισμός σας είναι περιορισμένος είναι να συμμετέχετε σε ένα ομαδικό δώρο. «Τα ομαδικά δώρα λειτουργούν καλά για νεότερους που βρίσκονται στα πρώτα στάδια της απόκτησης εισοδήματος», λέει ο Swann. «Ελάτε μαζί και χαρίστε μια ομαδική εμπειρία.»

Πρέπει να ‚σκεπάσετε το πιάτο σας‘;

Ο κανόνας της κάλυψης του κόστους σας μέσω γαμήλιου δώρου δεν τηρείται σήμερα. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει αυτή η προσδοκία πια», λέει ο Critchell.

Ο Swann συμφωνεί ότι η παλιά παροιμία είναι ξεπερασμένη. «Το ποσό των χρημάτων που ξοδεύετε για ένα δώρο εξαρτάται από τη σχέση σας με το ζευγάρι», λέει. Ξεκινήστε από ένα χαμηλότερο ποσό για έναν συνάδελφο, κάπου στο εύρος των $50-$75. Για ένα πιο στενό μέλος της οικογένειας, ξοδέψτε λίγο περισσότερο. Τα 100 $ είναι ένα λογικό σημείο εκκίνησης.

Είναι απαραίτητο να διπλασιάσετε το δώρο εάν φέρνετε ραντεβού;

Οι Critchell και Swann συμφωνούν ότι αυτό είναι ένα μεγάλο «όχι». το δώρο έρχεται ακόμα από τον προσκεκλημένο. Να θυμάστε να επιλέγετε πάντα ένα δώρο που ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη και πόσο δεμένοι είστε με το ζευγάρι. Δεν χρειάζεται να χρεωθείτε για να στείλετε τις καλές σας ευχές.

Πρέπει να τηρείτε το μητρώο;

Αν και δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα δώρο από το μητρώο, θα πρέπει να ξεκινήσετε από εκεί. «Τα ζευγάρια εγγράφονται για κάποιο λόγο», λέει η Critchell. Οι επισκέπτες γνωρίζουν ότι η αγορά συστημένων δώρων σημαίνει ότι τα αντικείμενα είναι πράγματα που θέλει το ζευγάρι. «Προτρέπω τις νύφες να εγγραφούν για κάτι ιδιαίτερο. Όλοι χρειάζονται μια ηλεκτρική σκούπα, την οποία θα αγοράσετε μόνοι σας, αλλά πιθανότατα δεν θα αγοράσετε 12 κρυστάλλινα ποτήρια υψηλής ποιότητας για ένα δείπνο».

εθιμοτυπία γαμήλιου δώρου με τη νύφη και τον γαμπρό να απολαμβάνουν το γεύμα στη γαμήλια δεξίωση

Ο Swann συμφωνεί. «Το μητρώο δίνει στους επισκέπτες μια γενική αίσθηση του τι ψάχνει το ζευγάρι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί υποχρεωτική λίστα με τα απαραίτητα δώρα», λέει. «Αν είστε κοντά στο ζευγάρι και θέλετε να τους πάρετε κάτι προσωπικό, μην αφήσετε ένα μητρώο να σας αποτρέψει από το να το κάνετε!»

Θα πρέπει να δώσετε παραδοσιακά οικιακά είδη, όπως σεντόνια και ρυθμίσεις θέσεων;

Όταν αποφασίζετε τι να αγοράσετε στο ζευγάρι, σκεφτείτε πού βρίσκονται στη ζωή, προτείνει ο Swann. «Μπορεί να έχετε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που παντρεύεται για δεύτερη φορά, γι‘ αυτό κάντε δώρο μια εμπειρία», λέει. «Αλλά αν μόλις ξεκινούν, ένα δώρο για το νοικοκυριό τους θα μπορούσε να ταιριάζει ακριβώς στο στάδιο της ζωής τους».

Είναι τα χρήματα αποδεκτό δώρο;

Ναί! «Η εθιμοτυπία υπαγορεύει ότι είναι αποδεκτό να δίνεις χρήματα ως γαμήλιο δώρο», λέει ο Swann. ΕΝΑ Κυτταρική μελέτη 2019 βρήκε το 84% των ζευγαριών θέλω χρήματα ως δώρο. Στείλτε μετρητά ηλεκτρονικά, αντί να φέρετε μια κάρτα με επιταγή ή χρήματα, τα οποία θα μπορούσαν να χαθούν.

Αν και τα μετρητά μπορεί να είναι βασιλιάς, μερικές φορές μπορεί να μετριαστούν, λέει ο Critchell. «Πολλά ζευγάρια μπορεί να κάνουν οικονομία για ένα σπίτι ή μια μεγάλη αγορά», λέει. «Αλλά αν τα πράγματα δεν πάνε καλά και χρειάζονται χρήματα, ξαφνικά το γαμήλιο δώρο των 200 δολαρίων πήγε στα παντοπωλεία». Ο γάμος είναι μια στιγμή στη ζωή της νύφης και του γαμπρού που μπορούν πραγματικά να απολαύσουν, οπότε σκεφτείτε να τους δώσετε ένα απτό αντικείμενο που δεν θα αγόραζαν ποτέ οι ίδιοι, προτείνει η Critchell.

Ένας τρόπος για να ξέρετε ότι το δώρο των χρημάτων σας πηγαίνει σε κάτι ιδιαίτερο είναι να συνεισφέρετε σε μια ειδική εκδήλωση. Κάποιοι ιστότοποι γάμου το επιτρέπουν αυτό, λέει ο Jamie Mussolini, προγραμματιστής γάμου προορισμού και ιδρυτής του Ταξίδια στην παραλία. «Μπορείτε να βάλετε ένα ποσό σε δολάρια και να το βάλετε για μήνα του μέλιτος, μασάζ ή ρομαντικό δείπνο».

Μια γιαγιά επικοινώνησε με τον Μουσολίνι και είπε ότι ήθελε να δώσει στο ζευγάρι κάτι για το μήνα του μέλιτος. «Η νύφη και ο γαμπρός πήγαιναν στη Χαβάη, οπότε τους αγόρασε ένα luau», λέει. Η σκέψη έξω από το κουτί είναι κάτι που το ζευγάρι θα θυμάται πάντα.

Πρέπει να φέρετε το φυσικό σας δώρο στη γαμήλια δεξίωση;

Εξακολουθείτε να βλέπετε τραπέζια δώρων ή ένα κουτί για κάρτες σε έναν γάμο, αλλά έχουν μικρύνει. «Οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται τις διαδικτυακές αγορές», λέει ο Swann. «Βοηθά το ζευγάρι γιατί έχει λιγότερο να ανησυχεί για την ημέρα του γάμου».

Ο Critchell προτείνει να μην φέρνεις φυσικά δώρα. «Στείλτε δώρα στο σπίτι», λέει.

Χρειάζεται να κάνετε ένα δώρο εάν παρευρεθείτε σε έναν γάμο προορισμού;

Ενώ ένα δώρο εκτιμάται πάντα, οι νύφες και οι γαμπροί δεν το περιμένουν, λέει ο Μουσολίνι. Ένα ζευγάρι είναι συχνά ευαίσθητο στην οικονομική επιβάρυνση που επιβαρύνει τους καλεσμένους η συμμετοχή σε έναν μακρινό γάμο. «Οι φίλοι και η οικογένεια ξοδεύουν τόσα πολλά για να πάνε, και αυτό σημαίνει πολλά για τα ζευγάρια», λέει.

Εάν θέλετε να κάνετε ένα δώρο, μην το φέρετε στον γάμο προορισμού, λέει η Critchell. «Δεν θέλετε να προσθέσετε τίποτα στο πιάτο της νύφης και του γαμπρού. Δεν χρειάζονται επιπλέον πράγματα», λέει. „Στείλτε τους το ταχυδρομείο όταν φτάσουν στο σπίτι.“

Έχεις ένα χρόνο να στείλεις δώρο;

Ναί. Αλλά αν επιλέξετε να μην αγοράσετε αμέσως, οι λίστες μητρώου ενδέχεται να επιλεγούν και οι επιλογές να γίνουν λιγότερες ή περισσότερες από ό,τι θέλετε να ξοδέψετε.

Πρέπει να πάρω δώρο εάν αρνηθώ να παρευρεθώ;

Ακόμα κι αν απορρίψετε μια πρόσκληση γάμου, ένα δώρο είναι ο ευγενικός τρόπος για να σας δείξει ότι νοιάζεστε για το ζευγάρι και τη νέα του ζωή μαζί, λέει ο Μουσολίνι. Αν δεν είστε ιδιαίτερα κοντά τους, ωστόσο, δεν απαιτείται να πάρετε δώρο. Τούτου λεχθέντος, μια ωραία χειρονομία θα ήταν να τους στείλω μια κάρτα ή να τους καλέσω στο τηλέφωνο για να τους συγχαρώ για το γάμο τους.


Αγγελία γάμου
παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar