Heart Leaf Fern: Πώς να μεγαλώσετε και να φροντίσετε την ημιωνίτιδα arifolia

0
Heart Leaf Fern: Πώς να μεγαλώσετε και να φροντίσετε την ημιωνίτιδα arifolia

Αν ψάχνετε για ένα υπέροχο φυτό για να προσθέσετε στη συλλογή φυτών του terrarium, τότε η φτέρη με φύλλα καρδιάς μπορεί απλώς να ταιριάζει καλύτερα.

Γνωστό και με την επιστημονική του ονομασία ως Ημιωνίτιδα arifolia ή φτέρη γλώσσας, φτέρη φύλλων καρδιάς είναι μια επίφυτο που συχνά καλλιεργείται ως μικροσκοπικό φυτό σε terrarium. Το όνομα προέρχεται από τα δερματώδη πράσινα φύλλα του φυτού που μοιάζουν τέλεια με καρδιά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το φυτό ως κεντρικό στοιχείο στο περβάζι ή στο terrarium για επιπλέον προσοχή.

Ενώ η καρδιοφτέρη είναι ένα ελκυστικό δείγμα φυτού που μπορείτε να προσθέσετε στη συλλογή φτέρων σας, χρειάζεται αρκετή προσπάθεια για να την αναπτύξετε επιτυχώς ως φυτό εσωτερικού χώρου. Ωστόσο, με κάποιες βασικές πληροφορίες για το φυτό, η επιτυχία σας είναι σχεδόν εγγυημένη.

Και, στη σημερινή ανάρτηση, θα καλύψουμε όλα όσα χρειάζεστε Ημιωνίτιδα αριφωλιά γνωστός και ως η φτέρη της γλώσσας.

Ας ξεκινήσουμε:

Εισαγωγή στο Heart Leaf Fern

Περιγραφή φυτού

Στο φυσικό της περιβάλλον, η φτέρη της καρδιάς είναι ένα ευαίσθητο επίφυτο που αναπτύσσεται σε άλλα δέντρα. Ανήκει σε μια κατηγορία μη ανθοφόρων αγγειακών φυτών με αληθινές ρίζες, ψηλούς, λεπτούς, δύσκαμπτους και μαύρους μίσχους.

Επιπλέον, το φυτό έχει πολύπλοκα δερματώδη πράσινα φύλλα που μοιάζουν τέλεια με καρδιά και αναπαράγονται με σπόρια.

Τα φύλλα έχουν μοναδική υφή και μπορούν να φτάσουν τα 10 ίντσες σε ύψος. Αλλά αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι τα φύλλα είναι δίμορφα – που σημαίνει ότι μερικά είναι στείρα ενώ μερικά είναι γόνιμα.

Τα γόνιμα φύλλα έχουν σχήμα φυτού με αιχμή βέλους ενώ τα στείρα φύλλα έχουν σχήμα καρδιάς πάνω σε ένα παχύ στέλεχος.

Προφίλ φυτού στην περίληψη

Οικογένεια: Pteridaceae.

Κοινά ονόματα: Heart Leaf Fern ή Tongue Fern.

Επιστημονική/Βοτανική ονομασία: Ημιωνίτιδα arifolia.

USDA Ζώνες σκληρότητας: 10

Ύψος ώριμης ηλικίας: 7-10 ίντσες ύψος.

Ώριμη εξάπλωση: Πλάτος 4 – 6 ίντσες.

Αυξητική συνήθεια: Ορθιος.

Εγγενής περιοχή: Νοτιοανατολική Ασία.

Χρόνος άνθισης: Δεν ανθίζει και αναπαράγεται από σπόρια την άνοιξη.

Ρυθμός ανάπτυξης: Μεσαία προς γρήγορη.

Είναι οι φτέρες με φύλλα καρδιάς τοξικές;

Γενικά, οι περισσότερες φτέρες είναι τοξικές ή δηλητηριώδεις για τα κατοικίδια ζώα, τους ανθρώπους και άλλα ζώα όταν καταποθούν. Μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένα είδη φτέρης, όπως η φτέρη, περιέχουν ένζυμο θειαμινάσες.

Αυτό το ένζυμο είναι υπεύθυνο για την πρόκληση ανεπάρκειας θειαμίνης ή βιταμίνης Β με αποτέλεσμα την τύφλωση και την απώλεια της όρεξης στα ζώα.

Αν και τα συμπτώματα της κατάποσης φτερών από φύλλα καρδιάς δεν έχουν τεκμηριωθεί σωστά, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι είναι τόσο τοξικά όσο και τα υπόλοιπα είδη. Επομένως, θα πρέπει να προστατεύσετε τα κατοικίδια ζώα σας από την κατάποση αυτού του φυτού με εφαρμογή Bodhi Dog Bitter Lemon Spray που είναι αποτελεσματικό στην αποθάρρυνση των κατοικίδιων σας από το να μασούν τα φυτά.

Πώς να πολλαπλασιάσετε τη φτέρη των φύλλων καρδιάς

Σε αντίθεση με άλλα φυτά που μπορείτε να πολλαπλασιάσετε με μοσχεύματα ή σπόρους, οι φτέρες των καρδιών πολλαπλασιάζονται με σπόρια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στο εγγενές περιβάλλον τους.

Επομένως, εάν θέλετε να τα διαδώσετε, έχετε δύο επιλογές:

  • Πολλαπλασιάστε τα σπόρια τους (που είναι κουραστικό με ελάχιστο ποσοστό επιτυχίας).
  • Πολλαπλασιάστε με διαιρέσεις (εύκολο).

Η αγαπημένη μου μέθοδος διάδοσης είναι η πρώτη και αν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, θα πρέπει να είναι η μέθοδος της επιλογής σας.

Εύκολες νίκες κάθε φορά:

Αφού όλοι έχουμε επιλέξει το 2nd μέθοδο, ας μάθουμε πώς να πολλαπλασιάζουμε τη φτέρη των φύλλων καρδιάς με διαιρέσεις.

Πρώτα και κύρια, πρέπει να έχετε ένα αρκετά μεγάλο μητρικό φυτό για να το χωρίσετε. Μπορείτε να αγοράσετε ένα πλήρως αναπτυγμένο υγιές φυτό ή να το καλλιεργήσετε μόνοι σας.

Στη συνέχεια, πρέπει να χωρίσετε τη ρίζα σε ίσα μέρη με την άμεση αναλογία των φύλλων. Μπορείτε να τα χωρίσετε περαιτέρω για να λάβετε τέσσερα μέρη ή τμήματα.

Μόλις γίνει, μεταφυτέψτε κάθε τμήμα σε μια γλάστρα 4 ιντσών και ποτίστε ανάλογα.

Επαγγελματική συμβουλή – Είναι καλύτερο να κάνετε τον πολλαπλασιασμό την Άνοιξη όταν το φυτό αναπτύσσεται ενεργά. Επιπλέον, φροντίστε να υγράνετε το έδαφος πριν διαιρέσετε το δείγμα του φυτού σας για να αποφύγετε την καταστροφή των ευαίσθητων ριζών.

Καλλιέργεια και φροντίδα για τη φτέρη των φύλλων καρδιάς

Μίγμα γλάστρας/χώμα

Όταν πρόκειται για την καλλιέργεια φτερών ως φυτών εσωτερικού χώρου, η επιλογή και η σύνθεση του μείγματος γλάστρας ή του εδάφους σας πρέπει να είναι σωστή. Αν δεν το κάνετε αυτό, θα έχετε πολλές προκλήσεις αργότερα. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτά τα φυτά είναι ως επί το πλείστον επίφυτα που σημαίνει ότι αναπτύσσονται καλύτερα στο φλοιό των δέντρων στη φύση.

Επομένως, το έδαφος πρέπει να είναι γόνιμο, καλά στραγγιζόμενο, υγρό και πλούσιο σε χούμο.

Για να φτιάξετε το χώμα που έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά, θα πρέπει να αναμίξετε 1 μέρος άμμου με 2 μέρη χώμα κήπου, 2 μέρη χούμο, λίγο φλοιό έλατου, κάρβουνο ενυδρείου όπου είναι δυνατόν και το πιο σημαντικό – ένα υπόστρωμα που συγκρατεί την υγρασία, όπως π.χ. βρύο.

Εάν αυτό είναι πολύ περίπλοκο ή κουραστικό για εσάς, οποιοδήποτε εμπορικό μείγμα γλάστρας γιατί οι ορχιδέες θα μπορούσαν ακόμα να κάνουν το κόλπο.

Ποτίζοντας τις φτέρες των φύλλων της καρδιάς σας

Πρέπει να ποτίζετε καλά τη φτέρη των φύλλων της καρδιάς σας μετά τη μεταφύτευση ή τη μεταφύτευση για να αποφύγετε το σοκ στο φυτό.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να ξεραθεί ελαφρά στην επιφάνεια του εδάφους πριν ποτίσετε ξανά. Διατηρείτε πάντα το φυτό υγρό αλλά όχι υγρό για να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών. Ομοίως, δεν πρέπει να αφήσετε το φυτό να μαράσει καθώς αυτό θα καταστρέψει τα φύλλα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ποιότητα του νερού είναι εξίσου σημαντική με τη συχνότητα ποτίσματος. Ιδανικά, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αποσταγμένο ή βρόχινο νερό για το πότισμα των φυτών σας.

Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το νερό της βρύσης, αφήστε το να καθίσει όλη τη νύχτα για να διαλυθούν τυχόν χημικά που υπάρχουν και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το την επόμενη μέρα.

Θερμοκρασία και Υγρασία

Η θερμοκρασία είναι ένας σημαντικός καθοριστικός παράγοντας για το πόσο γρήγορα ή αργά αναπτύσσεται το φυτό σας. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα προκαλέσουν ταχεία ανάπτυξη ενώ οι χαμηλότερες από τις συνιστώμενες θερμοκρασίες θα προκαλέσουν λήθαργο.

Εάν μένετε σε περιοχές με θερμότερες θερμοκρασίες και υψηλή υγρασία, μπορείτε να καλλιεργήσετε άνετα τη φτέρη της καρδιάς σας σε εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, θυμηθείτε να παρέχετε λίγη σκιά για να προστατεύσετε το φυτό από τα ηλιακά εγκαύματα.

Για τους καλλιεργητές εσωτερικού χώρου, μπορείτε να καλλιεργήσετε σε ένα terrarium ή ένα μίνι-θερμοκήπιο όπου μπορείτε να ελέγξετε εύκολα το μικροκλίμα.

Για καλύτερα αποτελέσματα, προσπαθήστε να διατηρήσετε τη θερμοκρασία μεταξύ 60 και 85 βαθμών F.

Όσο για την υγρασία, όσο περισσότερη τόσο καλύτερα ξεκινώντας από 50% και πάνω. Μην στεναχωριέστε αν δεν μπορείτε να ταιριάξετε με τέτοιες συνθήκες γιατί ευτυχώς, η φτέρη της καρδιάς μπορεί να ανεχθεί λίγο χαμηλότερη υγρασία χωρίς καμία ορατή βλάβη.

Ωστόσο, εάν το σπίτι σας είναι πολύ ξηρό όπως τα περισσότερα σπίτια, θα πρέπει να προσπαθήσετε να αυξήσετε τη σχετική υγρασία κρατώντας ένα δίσκο αποστράγγισης γεμάτο με χαλίκι κάτω από τη φτέρη.

Απαίτηση φωτός για Heart Leaf Fern

Αυτά τα φυτά προτιμούν το φωτεινό αλλά έμμεσο ηλιακό φως. Επομένως, εάν τα καλλιεργείτε σε εξωτερικούς χώρους, φροντίστε να παρέχετε λίγη σκιά για να προστατεύσετε το φως του ήλιου.

Για φυτά εσωτερικού χώρου, τοποθετήστε τα σε ένα φωτεινό περβάζι παραθύρου, κατά προτίμηση στο βόρειο προσανατολισμό.

Εάν οι συνθήκες είναι ακριβώς έξω, μπορείτε να μεταφέρετε το φυτό σε εξωτερικό χώρο κάθε τόσο για επιπλέον έκθεση. Αυτό θα αποτρέψει την αποδυνάμωση των στελεχών και του ποδιού που μοιάζει με φυτό.

Εφαρμογή Λιπασμάτων

Οι φτέρες της καρδιάς δεν είναι βαριές ταΐστρες. Αλλά η με φειδώ εφαρμογή υδατοδιαλυτού λιπάσματος μπορεί να είναι ευεργετική – ειδικά κατά τη φάση της ενεργού ανάπτυξής τους την Άνοιξη και το Καλοκαίρι.

Για βέλτιστη ανάπτυξη, εφαρμόστε τη μισή συνιστώμενη ποσότητα λιπάσματος μία φορά το μήνα ή δύο. Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ισορροπημένο λίπασμα για παράδειγμα 15:15:15.

Κλάδεμα και επαναφύτευση

Αφού το φυτό σας μεγαλώσει για λίγο, υπάρχει η πιθανότητα να υπάρχουν μερικά νεκρά φύλλα εδώ κι εκεί. Ή το φυτό που μεγαλώνει εκτός σχήματος.

Όταν συμβεί αυτό, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να κλαδέψετε τα παλιά τριχωτά φύλλα για να κάνετε το φυτό τακτοποιημένο.

Επιπλέον, θα πρέπει να μεταφυτεύσετε το φυτό σας σε μια μεγαλύτερη γλάστρα μόλις μεγαλώσει ή να χωρίσετε τη ρίζα μαζί με τα φύλλα σε ίσα μέρη και να τα μεταφυτεύσετε σε μικρότερες γλάστρες 4″.

Διαχείριση παρασίτων και ασθενειών

Ευτυχώς για εμάς, το φυτό της φτέρης με φύλλα καρδιάς δεν είναι ευαίσθητο στα περισσότερα παράσιτα και ασθένειες. Ωστόσο, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε τα παράσιτα στο σπίτι σε άλλα φυτά εσωτερικού χώρου, τα φυτά μπορεί να έχουν μολυνθεί από αλευρώδη, λέπια και αφίδες.

Μπορείτε να αφαιρέσετε μηχανικά αυτά τα παράσιτα με το χέρι ή να ψεκάσετε με λάδι neem για να διαχειριστείτε το μέγεθος της προσβολής.

Επαγγελματική συμβουλή: Να φοράτε πάντα το δικό σας γάντια κηπουρικής πριν επιχειρήσετε να αφαιρέσετε τα ζωύφια από τα φυτά εσωτερικού χώρου σας.

Συνήθη προβλήματα με τις φτέρες των καρδιών

Καρδιά Φύλλα Φτέρης Κέρλινγκ

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους τα φύλλα της φτέρης σας θα αρχίσουν να καμπυλώνουν ξαφνικά. Το κυριότερο είναι η έλλειψη επαρκούς υγρασίας που προκαλεί αφυδάτωση και επακόλουθο τσούξιμο των φύλλων.

Με άλλα λόγια, αυτό αναφέρεται ως μαρασμός. Βεβαιωθείτε ότι δεν υποποτίζετε το φυτό σας και ότι το έδαφος παραμένει συχνά υγρό.

Η άλλη κοινή αιτία αυτής της συμπεριφοράς είναι η προσβολή από παράσιτα – ειδικά η επίθεση από λέπια. Παρακολουθήστε προσεκτικά τα φυτά σας και απαλλαγείτε από τυχόν σφάλματα που υπάρχουν το συντομότερο δυνατό.

Φύλλα φτέρης καρδιών κιτρινίζουν

Το κιτρίνισμα των φύλλων έχει δύο συνέπειες. Το πρώτο είναι η φυσική γήρανση του φυτού που εκδηλώνεται κυρίως στα γηραιότερα κάτω φύλλα.

Στο δεύτερο σενάριο, τα φύλλα θα αρχίσουν να κιτρινίζουν ομοιόμορφα και θα πρέπει να σας ανησυχήσει.

Εκτός κι αν το φυτό συμπεριφέρεται φυσικά, το κιτρίνισμα των φύλλων είναι συχνά σημάδι είτε έλλειψης θρεπτικών συστατικών, ιδίως αζώτου, υπερβολικής άμεσης έκθεσης στο ηλιακό φως ή μη βέλτιστων επιπέδων υγρασίας.

Για να το διορθώσετε αυτό, γονιμοποιήστε τις φτέρες των καρδιών σας όπως συνιστάται, διατηρήστε το φυτό υγρό και τη σωστή έκθεση στο έντονο αλλά έμμεσο ηλιακό φως.

Φύλλα φτέρης καρδιάς που γίνονται καφέ

Από προσωπική εμπειρία, ενώ το πότισμα μπορεί να προκαλέσει καφέ κηλίδες ή γενικό μαύρισμα των φύλλων στις φτέρες της καρδιάς, είναι το υπερβολικό πότισμα που προκαλεί τέτοια προβλήματα.

Οι προηγούμενες ενέργειές σας μπορούν να σας υποδείξουν τη βασική αιτία. Για παράδειγμα, έχετε ποτίσει πρόσφατα το φυτό σας πάρα πολύ; Ή μήπως έχει περάσει καιρός που πότισες;

Αυτές οι ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να το περιορίσετε. Εάν έχετε παρατηρήσει σωστά τη σωστή πρακτική ποτίσματος αλλά παρατηρείτε ότι τα φύλλα γίνονται καφέ, τότε το πρόβλημα μπορεί να είναι η ποιότητα του νερού σας.

Προσπαθήστε να ποτίζετε με νερό βροχής ή απεσταγμένο νερό. Εάν το νερό της βρύσης είναι η μόνη σας επιλογή, αφήστε το να μείνει όλη τη νύχτα πριν ποτίσετε την επόμενη μέρα.

συμπέρασμα

Ενώ Ημιωνίτιδα arifolia δεν μοιάζει καθόλου με φτέρη αλλά μάλλον με φιλόδενδρο, είναι από κάθε άποψη ίσο με τις φτέρες.

Αν ψάχνατε για μερικές ενδιαφέρουσες προσθήκες στη συλλογή φυτών σας, η φτέρη με φύλλα καρδιάς αξίζει σίγουρα να σκεφτείτε. Με λίγη γνώση για την ανάπτυξη και τη φροντίδα και είστε έτοιμοι.

Ελπίζω να απολαύσατε την ανάγνωση αυτής της ανάρτησης όσο απόλαυσα και εγώ που τη γράφω! Υπάρχει κάτι που πιστεύετε ότι έχασα; Ενημερώστε με στα σχόλια παρακάτω και σίγουρα θα ενημερώσω.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar